2016-2017 Faaliyet Raporu

11 mayıs 2016 A-Dora Dragos Yaşlı Bakım Merkezi’ne ziyaret

A-Dora Dragos Yaşlı Bakım Merkezi Yönetim Kurulumuzca ziyaret edildi ve geliştirebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

17 mayıs 2016 Beşiktaş Belediye Başkanını ziyaret

Başkan Av. Murat Hazinedar ile ileriye dönük projeler ve Gündüz yaşam evlerinin işbirliği yapılarak geliştirilmesi konularında görüşüldü. Dünya Alzheimer günleri etkinlikleri için mekan tahsisi yapıldı.

2 haziran 2016 Perşembe Akasya yaşlı Bakım Merkezi ziyaret

Akasya Yaşam evi ve yaşlı bakım merkezi yönetim kurulumuzca ziyaret edildi ve Vakıf başkanımız Prof.Dr.Engin EKER “Alzheimer Hakkında genel bilgi ve hastalıktan korunma “ konulu konferansı ile birlikte hasta yakınları ile sohbet ve söyleşiler yapıldı.

9 haziran 2016 A-Dora Yaşlı Bakım merkezi /Ataşehir ziyareti 

Ataşehir de bulunan ve işbirliği halinde olduğumuz Bakım merkezinde “Alzheimer ve hastalıktan korunma” konusunda konferans Prof.Dr.Engin EKER tarafından verildi ve hasta yakınları ile soru cevap şeklinde söylesi yapıldı.

21 Eylül 2016 Dünya Alzheimer Günleri (24 Eylül panel”Fulya Sanat merkezi”)

24 Eylül 2016 Cumartesi günü Fulya sanat merkezi’ nde saat 1030 dan itibaren 18 00 a kadar “Alzheimer hastalığında risk faktörleri ve hastalıktan korunma “ paneli düzenlenmiştir.  Prof.Dr.Engin EKER’in oturum başkanlığında ; Prof.Dr.Ahmet Turan IŞIK, “kalp ve beyin ilişkisi” Prof.Ayten ALTINTAŞ,”Osmanlı tıbbında koku ile tedavi” Prof.Nazan ERKMEN, bütüncül düşünce ve sanat” Dr.Meral KÜÇÜKYETGİN, spor ve sağlık ilişkisi” Nilgün ONAT,nefes ile müzik terapi etkisi” Doç Dr.A.Filiz AMLIGÜNEY, “beyin ve beslenme” Dr. Gülüstü SALUR,”yaşlı hasta hakları”  Dr. Funda DEMİREL, “ sağlıklı yaş almada beyin egzersizleri”, Oya Milli SÜLÜN,su-beyin ilişkisi” Aynur GÖKKAYA ve  Gaye ESMERAY, “yaşlı hasta bakımı” konuları işlemişler dir. Soru Cevap kısmını müteakip Konferans Florance Nightingale hastanesi Türk Sanat Müziği korosu konseri ile son bulmuştur.

6-9 Ekim 2016 10.Ulusal Genç Yaşam & 1.Klinik Romatoloji Kongresi

Başkanımız Prof.Dr.Engin EKER “Elexus Hotel Resort Girne – Kıbrıs” ta icra edilen kongrede “özellikle yaşlılarda uyku ve ağrı ilişkisi konulu “ konferans vermiştir.

29 Kasım 2016 Ulus yaşam Evi Perküsyon (Drum Circle) çalışması 

Drum Circle olarak anılan etkinlik Ulus Yaşam ve Alzheimer Etkinlik merkezinde yapılmış, aktif olarak katılan yaşlılarımızda pozitif etkiler gözlemlenmiştir.

15 Aralık 2016 Caddebostan Kültür Merkezi’nde Konferans/Söyleşi 

CKM ‘de Akasya Yaşam Merkezi İşbirliği ile hasta yakınları ve sağlık personelini de kapsayan halka açık konferans düzenlendi ve soru cevap şeklinde de geçen söyleşi ilgi  ile izlendi. Konuşmacılar : Prof.Dr.Engin EKER, Prof.Dr.Vecdet TEZCAN, Uzm.Dr.Gülüstü SALUR.

18 Mart 2017 Pera Müzesi Eğitim “Davul Çemberi”

Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle, Dünya Yaşlılar Haftası’nı “Davul Çemberi” atölyesiyle kutladı. 60 yaş ve üzeri sanatseverler 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte doğaçlama ritim atölyesi gerçekleştirdi. Nesiller arası diyaloğu geliştirme programı kapsamında düzenlenen “Davul Çemberi” takım ruhu oluşturma, stres azaltma, terapi, öz farkındalık, kendini ifade etme ve sağlıklı ilişkiler kurma, sorumluluk alma, güven duygusunu geliştirme gibi amaçlarla tüm dünyada yaygın olarak uygulanan bir ritim çalışması ve Katılımcılar basit ritim oyunlarından gelişmiş ritimli şarkılara kadar uzanan geniş yelpazede keyifli bir aktivite gerçekleştirmiştir

27 Mart 2017 Liv Hospital Ulus Konferansı

Alzheimer Vakfı Liv İşbirliği ile 27 mart saat 1100 dan itibaren Liv Hospital salonunda  uzmanların sunumları Alzheimer a yakalanmamak için önleyici tedbirler anlatılmıştır.

Konuşmacılar: Prof.Dr.Engin EKER, Öğr.görevlisi Nilgün ONAT, romatoloji uzmanı Prof.Dr.Şenol KOBAK, diyet ve beslenme uzmanı Şükran YILDIZ, sağlık firması yönetim kurulu başkanı Hamit TECER

11 nisan 2017 Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesini Ziyaret 

Ulus Alzheimer Yaşam evi sakinleri ile birlikte Bahçe ziyareti nin yanı sıra sağlıklı yaşam için ve tıbbi bitkiler/sağlıksız gıdalar  konusunda uzmanlar tarafından bilgiler verildi.

2 mayıs 2017 Sait Halim Paşa Yalısı Kermes organizasyonu

Sait Halim Paşa Yalısındaki Kermes organizasyonunda Vakfımızın katılımı ile farkındalık yaratılmış ve kermese iştirak edenlerden bağış geliri elde edilmiştir

5 mayıs 2017 Göksel Baktagir-Doğu Rüzgarı konseri / Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Salonu

Şişli Bld.nin salon tahsisleri ile icra edilen konser  başarılı olmuş  dinleyiciler ve katılan sanatçılar benzer projelerin tekrarlanması için gayret göstereceklerini ifade etmişlerdir.

10 mayıs 2017 Bakımevi çalışanlarına destek toplantısı / İsland Otel Dragos

Prof Dr.Engin EKER tarafından   “Alzheimer Hastalığında Davranış, Psikiyatrik Semptomlar ve Tedavileri” konusundaki  A-Dora Huzurevleri Özel Bakım Üniteleri /Alzheimer Huzurevleri‘nin organize etmiş olduğu konferansı ile birlikte   Bakımevi çalışanlarına katılım sertifikası verildi.

2 Haziran 2017 İş sanat Kültür merkezinde Nihal ARDA “Rapsodi Türk Müziği Topluluğu”konseri

Şef Nihal Arda yönetiminde gönüllülerce oluşturulmuş koro ve sürpriz sanatçılarında katılması  ile icra edilen konser beğeni kazanmış ve özellikle benzerlerinin tekrarlanabilmesi hususu geceye iştirak eden misafirler  tarafındanda  ifade edilmiştir.

Devam Eden Projeler :

GÖNÜLLÜ TORUNLAR projesi ile üyelerimizden Yasemin Erseven önceden belirlenen zamanlarda işbirliği halinde olduğumuz huzurevlerinde ziyaretlerde bulunulmuş ve keyifli vakit geçirmeleri için destek sağlanmıştır.

PERA EĞİTİM ETKİNLİKLERİ projeleri işbirliği yaptığımız yaşlı bakım evleri ve gündüz yaşam evleri ninde katkıları ile Pera Müze si Eğitim bölümünde el sanatları etkinlikleri ve müze ziyaretleri devam etmektedir.

DRUM CIRCLE ( Davul Çemberi) ULUS YAŞAM EVİ’nde  takım ruhu oluşturma, stres azaltma, terapi, öz farkındalık, kendini ifade etme ve sağlıklı ilişkiler kurma, sorumluluk alma, güven duygusunu geliştirme gibi amaçlarla devam etmektedir.

Prof.Dr. Engin EKER

Alzheimer Vakfı Başkanı