2021 – 2022 Faaliyet Raporu

ALZHEIMER VAKFI 2021-2022 FAALİYET RAPORU

11 Nisan 2021 Beşiktaş Sivil Toplum Kuruluşu ile görüşme (zoom toplantı)

 Beşiktaş ilçesi STK başkanı ve yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Tanıtım ve diğer STK lar ile işbirliği yapılmasının toplumumuza katkısı konusunda görüşlerini sundular.

11 Mayıs 2021 Beşiktaş Sivil Toplum Kuruluşu ile görüşme (zoom toplantı)

Daha geniş bir katılım ile Beşiktaş ilçesi STK başkanı ve yöneticileri ile toplantı yapıldı .Pandemi sonrası bir araya gelebilmek öncelikle bölgemizden başlayarak faaliyetlerde bulunmak için görüşüldü.

14 Haziran 2021 Pera Müzesi Faaliyetleri

Pera Müzesi ile birlikte Öğrenme Programları olarak pandemi döneminde huzurevleri ile iş birliklerimize çevrimiçi olarak devam ediyoruz.

Sergileri dijital ortamda rehberli tur ile 3 boyutlu olarak gezen huzurevi sakinleri refakatçıları eşliğinde sergideki seçilmiş eserler hakkında bilgiler ediniyor. Demans ve Alzheimer hastalarına yönelik özel hazırlanan, bilişsel olarak uyarıcı bir aktivite olan çevrimiçi turlarda katılımcılar, sanatı zevkle ve ilgiyle keşfetme olanağı buluyor.

12 Eylül 2021 Fenerbahçe – Sivaspor karşılaşmasında, Dünya Alzheimer günleri bağlamında “ Alzheimer’e Karşı El Ele “ sloganını içeren pankart ile farkındalık çalışması yapıldı.

21 Eylül 2021 Beşiktaş- AdanaDemirsiporkarşılaşmasında  Dünya Alzheimer günleri bağlamında “ Alzheimer’e Karşı El Ele “ sloganını içeren pankart ile farkındalık çalışması yapıldı. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Dünya Alzheimer gününde mor/lila renkler ile işiklandırıldı.

23 Eylül 2021 Fenerbahçe – Giresunspor müsabakasında Dünya Alzheimer günleri bağlamında “ Alzheimer’e Karşı El Ele “ sloganını içeren pankart ile farkındalık çalışması yapıldı.

23 Ekim 2021Ülke Politikaları Vakfının davetlisi olarak Grand Cevahir otel oditoryum salonunda icra edilen Devlet, Siyaset, Hukuk ve Demokrasi Forumuna katıldık.

15 Kasım 2021BaşkanımızProf.Dr.Ahmet Turan IŞIK ve Yönetim Kurulu Üyemiz Prof.Dr.TurgayÇELİK’in editörlüğünde “ GERİATRİ PRATİĞİNDE RASYONEL FARMAKOTERAPİ” adlı GERİATRİK SENDROMLAR DİZİSİ: 10.Kitap yayınlandı .

24 Aralık 2021Medipol Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Lisans Öğrencileri Vakfımızı Ziyaret ettiler. Tez ve ödevlerine destek olmak amacı ile bilgi ve sorularına cevaplar  verildi.

28 mart 2022

Alzheimer Vakfı, Geriatrik Bilimler Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve DEU Evde Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Yaşlılar Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Prof.Dr. Özlem Küçükgüçlümoderatörlüğünde gerçekleştirilen program Alzheimer Vakfı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Turan Işık’ın Başarılı Yaşlanma seminerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Türküler Ömre Bedel Müzik Topluluğununun müzik dinletisi ile sonlandı.

Prof.Dr. Ahmet Turan IŞIK

Alzheimer Vakfı Başkanı