2017-2018 Faaliyet Raporu

18 Mart 2017 Pera Müzesi Eğitim “Davul Çemberi”

Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle, Dünya Yaşlılar Haftası’nı “Davul Çemberi” atölyesiyle kutladı. 60 yaş ve üzeri sanatseverler 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte doğaçlama ritim atölyesi gerçekleştirdi. Nesiller arası diyaloğu geliştirme programı kapsamında düzenlenen “Davul Çemberi” takım ruhu oluşturma, stres azaltma, terapi, öz farkındalık, kendini ifade etme ve sağlıklı ilişkiler kurma, sorumluluk alma, güven duygusunu geliştirme gibi amaçlarla tüm dünyada yaygın olarak uygulanan bir ritim çalışması ve Katılımcılar basit ritim oyunlarından gelişmiş ritimli şarkılara kadar uzanan geniş yelpazede keyifli bir aktivite gerçekleştirmiştir .

27 Mart 2017 Liv Hospital Ulus Konferansı

Alzheimer Vakfı Liv Hospital işbirliği ile 27 mart saat 1100 dan itibaren Liv Hospital salonunda  uzmanların sunumları, Alzheimer a yakalanmamak için önleyici tedbirler anlatılmıştır.

Konuşmacılar: Prof.Dr.Engin EKER, Öğr.görevlisi Nilgün ONAT, romatoloji uzmanı Prof.Dr.Şenol KOBAK, diyet ve beslenme uzmanı Şükran YILDIZ, sağlık firması yönetim kurulu başkanı Hamit TECER

11 nisan 2017 Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesini Ziyaret

Ulus Alzheimer Yaşam evi sakinleri ile birlikte Bahçe ziyareti nin yanı sıra sağlıklı yaşam için ve tıbbi bitkiler/sağlıksız gıdalar  konusunda uzmanlar tarafından bilgiler verildi.

2 mayıs 2017 Sait Halim Paşa Yalısı Kermes organizasyonu

Sait Halim Paşa Yalısındaki Kermes organizasyonunda Vakfımızın katılımı ile farkındalık yaratılmış ve kermese iştirak edenlerden bağış geliri elde edilmiştir 

5 mayıs 2017 Göksel Baktagir-Doğu Rüzgarı konseri / Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Salonu

Şişli Bld.nin salon tahsisleri ile icra edilen konser  başarılı olmuş  dinleyiciler ve katılan sanatçılar benzer projelerin tekrarlanması için gayret göstereceklerini ifade etmişlerdir.

10 mayıs 2017 Bakımevi çalışanlarına destek toplantısı / İsland Otel Dragos

Prof Dr.Engin EKER tarafından   “Alzheimer Hastalığında Davranış, Psikiyatrik Semptomlar ve Tedavileri” konusundaki  A-Dora Huzurevleri Özel Bakım Üniteleri /Alzheimer Huzurevleri‘nin organize etmiş olduğu konferansı ile birlikte   Bakımevi çalışanlarına katılım sertifikası verildi.

2 Haziran 2017 İş sanat Kültür merkezinde Nihal ARDA “Rapsodi Türk Müziği Topluluğu”konseri

Şef Nihal Arda yönetiminde gönüllülerce oluşturulmuş koro ve sürpriz sanatçılarında katılması  ile icra edilen konser beğeni kazanmış ve özellikle benzerlerinin tekrarlanabilmesi hususu geceye iştirak eden misafirler  tarafındanda  ifade edilmiştir.

9 Haziran 2017 Pronet Güvenlik Sistemleri Flat ofis de konferans

Davetlerine istinaden,  Vakıf Başkanımız Prof.Dr.Engin EKER tarafından   Pronet Güvenlik Sistemleri Genel Müdürlüğü binası Flat Ofis de Alzheimer Hastalığı konusunda genel bilgiler konferansı  verildi

21 Eylül 2017 Dünya Alzheimer Günü “Alzheimer Hastalığı Toplum Bilgilendirme Sempozyumu”

İzmir “İsmet İnönü Sanat Merkezi”’nde ;Alzheimer Hastalığında Aileyi Tüketen Davranış Bozuklukları ve Bakıcı Tükenmişliği Çözümler (Prof.Dr.Engin EKER) ve

Alzheimer Hastalığı ve Tedavisinde Son Gelişmeler (Prof.Dr. Ahmet Turan IŞIK)

tarafından sunulmuştur.

Çağın hastalığı Alzheimer’a karşı duyarlılığı artırmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü nedeniyle Saat Kulesi’ni mor renkle ışıklandırdı. Mor şalını takan yaşlılar ise “Unutmak kader değil” yazılı dövizlerle Konak Meydanında yürüdüler.

21Eylül 2017 Alzheimer Merkezi ve Sosyal  Yaşam Evi Açılışı

Kadıköy belediyesi tarafından tamamlanan “Alzheimer Merkezi ve Sosyal  Yaşam Evi” açılışına katıldık  ve yetkililer ile merkezde ne tür hizmetler verebileceğimize dair bilgi alışverişinde bulunduk.

27 Eylül 2017 Dünya Alzheimer günleri etkinliği olarak Haliç Üniversitesi’ nde konferans verildi.

Konuşmacılar:

Prof Engin EKER  Alzheimer Vakfı başkanı, Prof. Dr. Feridun VURAL Haliç Ü.N. Tıp fakültesi Dekanı, DR Gülüstü SALUR 65+Yaşlı hakları derneği başkanı,Prof Ayten ALTINTAŞ  Medipol üni.tıp tarihi eğitimi anabilim dalı bşk., Öğr.Gör. Nilgün ONAT Haliç Üniversitesi  Müzik Böl md. V.

KONSERVATUAR SUNUMU İÇİN KATILAN SANATÇILAR:

Prof Saim  AKÇIL  Ork Şefi Prof Erol DERAN   Kanuni Prof   Sadun AKSÜT Tanburi Prof   Leyla PINAR    Klavsenist

 23 Kasım 2017 Ritm Terapi&Davul Çemberi Eğitim ve Çalışma

Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi’nde 15 kişilik bir guruba Perküsyon&Ritm Aletleri ile Terapi ve eğitimleri icra edilmiştir.  Her ay bu tür eğitimlerin ve çalışmalar için  program düzenlenmektedir.

1 Mart 2018 Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nde konferans,

1 Mart Perşembe günü saat 1100 dan itibaren Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi ve Alzheimer Merkezinde Başkanımız Prof. Dr. Engin EKER tarafından “Her Unutkanlık Alzheimer Hastalığımıdır? Alzheimer Hastalığı Önlenebilirmi?”

konularında sunum ve akabinde soru cevap şeklinde bir konferans gerçekleştırilmiştir.

28 mart çarşamba günü Erenköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde konferans

“Yaşlıda Depresyon” konulu konferans Vakıf Başkanımız Prof.Dr.Engin EKER tarafından verilmiştir.

30 Nisan Pazartesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi ve Alzheimer Merkezi işbirliğinde Başkanımız Prof Dr. Engin Eker tarafından “YAŞ ALMA SANATI “ konusu işlendi.

30 Nisan Pazartesi İş Sanat Merkezi’nde  “Yaşama Sanatı Gösterisi”

Sanatçı Betül ARIM, Vakfımız yararına Levent İş Sanat  Oditoryum da “Dışarıda Hiçbir Şey Var “adlı gösterimi sergilemiş, Gösteri Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nin  Dans gösterisi  ile sonlandırılmıştır.

19 Haziran 2018 Türk Müziği konseri

Caddebostan Kültür Merkezinde, Şef Nihal ARDA Yönetimindeki Rapsodi Türk Müziği Topluluğu konseri Kadıköy Belediyesi  Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulununda destekleri ile geniş bir davetli gurubuna icra edilmiş olup Vakfımıza destek sağlanmıştır.

Devam Eden Projeler :

 GÖNÜLLÜ TORUNLAR projesi ile üyelerimizden Yasemin Erseven önceden belirlenen zamanlarda işbirliği halinde olduğumuz huzurevlerinde ziyaretlerde bulunulmaktadır.

PERA EĞİTİM ETKİNLİKLERİ projeleri işbirliği yaptığımız yaşlı bakım evleri ve gündüz yaşam evleri ninde katkıları ile Pera Müze si Eğitim bölümünde el sanatları etkinlikleri ve müze ziyaretleri devam etmektedir.

 Nesilden Nesile Davul Çemberi Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle, 60 yaş ve üzeri sanatseverler ile 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte doğaçlama Nene-Dede-Torun ritm atölyesi   gerçekleştiriyoruz.

Beşiktaş belediyesi  Ulus Yaşam Evi ve Kadıköy belediyesi Sosyal Yaşam evi’nde takım ruhu oluşturma, stres azaltma, terapi, öz farkındalık, kendini ifade etme ve sağlıklı ilişkiler kurma, sorumluluk alma, güven duygusunu geliştirme gibi amaçlarla Ritm Atölyeleri devam etmektedir.

UNUTULAN EFSANELER

Beşiktaş Kulübü nün destekleri ve taraftarlarının katılımı ile yeni sezonda Alzheimer Hastalığı tanıtımının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve  farkındalık yaratmak amacı ile müsabaka öncesi görsel tanıtımlar icra edilecektir.

Prof.Dr. Engin EKER

Alzheimer Vakfı Başkanı