2004-2005 Planlanan ve Yürütülen Faaliyetler

Alzheimer hastalığı ve diğer demans sendromlarının toplum tarafından tanınması, toplumun bilinçlendirilmesi için çalışmalar sürdürülecektir.

Alzheimer Vakfı’nın Anadolu yakasındaki Altunizade Bakımevi’nin yanı sıra;
Avrupa yakasında 22 Mayıs 2004’de BAYEK-Yaşamkent’le de protokol imzalanarak, ikinci bir bakım ünitesi oluşturulmuştur. Alzheimer Vakfı Altunizade Bakımevi’nde görevli hastabakıcı ve hemşirelere Alzheimer hastası ile iletişim, takım çalışması ve yas çalışması eğitimleri verilmiştir. Bu eğitimler ve hasta yakınlarına yönelik psikologların yürüttüğü hasta destek grubu çalışmaları geliştirilerek sürdürülecek, psikologlara eğitim ve süpervizyon verilecektir. Alzheimer hastalarına yönelik spor ve müzik alanındaki faaliyetlerin uygulanmasına yönelik işbirlikleri kurulacaktır. Alzheimer hastalarına yönelik egzersizler de psikolog eşliğinde sürdürülecektir. Yaşamkent’deki Alzheimer Ünitesi personeli de eğitilecek ve hastalara yönelik sosyal aktivitelerin işlerliği sağlanacaktır.

Ankara’da 4-7 Mart 2004 tarihlerinde Yaşlılar Fuarı’na broşür, afiş ve dergi ile katılınmıştır.

İstanbul’da 1. Uluslararası Rehabilitasyon ve Bakım Günleri (REHA 2004) Fuarı’na katılınmıştır. Engelliler,yaşlılar ve bakıma ihtiyacı olanların daha özgür ve sağlıklı bir yaşam için buluştuğu fuarda birçok ziyaretçi bilgilendirildi.

Alzheimer Vakfı’nda haberleşmeyi kolaylaştıracak,hasta yakınlarının da görüş belirteceği yılda iki yayınlanan Alzheimer Haber Dergisi’nin yanı sıra farklı broşür, kitapçık yayınlarının basımı sürdürülecektir.

Hasta yakınları ve bakıcıları için eğitim programları düzenlenecektir.

Alzheimer web sitesi www.alz.org.tr yenilenecek ve geliştirilecektir.

“21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” öncesi ve sonrasında birçok etkinlik gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda; Uluslararası Alzheimer Federasyonu ile koordinasyon içinde Park-Orman’da hasta ve hasta yakınlarının katılımı ile büyük bir sosyal etkinlik planlanmaktadır.

Yeni kitap çevirileri kazandırılmaya çalışılacaktır.

Alzheimer hastaları yararına çeşitli sosyal etkinliklerin organize edilmesi sürdürülecektir