2010-2011 Faaliyet Raporu

ALZHEIMER VAKFI 2010-2011 FAALİYET RAPORU

2010 faaliyetleri
Alzheimer Vakfı&Adora Huzurevlerinde 26 Aralık 2009 C.tesi günü düzenlenen yeni yılı karşılama partisinde huzurevi sakinlerimiz, yakınları ve sağlık personeli ile 2010 a merhaba kutlaması yapıldı ve  armağanlarımızı sunduk.
18-24 Mart Yaşlılar Haftası 2010
Bu sene Alzheimer Vakfı (İstanbul), Türk Geriatri  Vakfı (Ankara) ve Beşiktaş Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla, sağlıklı yaşlanmanın önemi, ülkemizin edebiyat, sanat, bilim ve siyaset hayatının önde gelen isimlerinden sağlıklı yaşlanmayı başaranlarla yani sağlıklı yaşlananlar  ile kutlanmaya karar verilmiştir.
Bu amaçla 24 Mart 2010 tarihinde Akatlar Kültür Merkezinde, “Yaşlanmak Değil, Yaş Almaktır Hayat…” adı altında bir etkinlik düzenlenmiş. Halka açık ve ücretsiz olan bu faaliyet, bir de yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı Yaşlılığın EEE Hali isimli kısa film ile taçlandırmıştır.
17 Nisan 2010 Akatlar Kültür merkezi’nde  panel
Beşiktaş Belediyesi, Türk Geriatri Vakfı, Alzheimer Vakfı işbirliği ile  17 Nisan günü “Yaşlanmanın sorunları” adlı panel’de Hasta ve yakınları ile sağlık personeline eğitici bilgiler  ve sorulara  cevaplar verilerek katkıda bulunulmuştur. Bilim, basın, sanat, siyaset dünyasından katılımcılar  ve sağlıklı yaşlananlar ile  oldukça yoğun bir iştirakle  yapılan sunumlar ve sohbetler bu tür etkinliklerin ve paylaşmanın önemini göstermiştir.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü  Etkinliği,  Akatlar Kültür Merkezi’nde Beşiktaş Belediyesinin katkıları ile, katılımcıların soruları ve  önerileri ve şikayetlerininde  dinlenilmesi şeklinde karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunularak icra edilmiştir.
Avrasya Maratonu na katılım
17 Ekim 2010 Dünyaca ünlü Türk  firması  Tetra-Pak ın teşviki ve adımıza katılımları ile,  Avrasya Maratonu Halk Koşusuna iştirak edilerek tanıtım faaliyetlerinde bulunuldu.
Klasik müzik konseri
2 kasım günü Animato vakfı ile işbirliği yapılarak Aya İrini’de icra edilen  Animato Filarmoni Orkestra Klasik müzik konseri organizasyonu, Vakfımızın tanıtımı için oldukça etkili  olmuştur.
Arsa Devri
Değerli Üyelerimizden Sayın Tansu ÖZKÖK, Bakım ve Huzurevi inşa projesi için gerekli olan mekanı Vakfımıza kazandırmak  amacı ile Tekirdağ Saray İlçesinde, İleride  inşaata  uygun hale getirilebilecek bir arsa’ yı Vakfımıza  bağışlamıştır .
25 Aralık 2010 Huzurevi yeni yıl kutlama
A-Dora huzurevi bünyesindeki hastalar, yakınları, bakıcılar,sağlık personeli, gönüllüler ve Vakıf Yönetim Kurulunun katılımları ile 2011 yılı karşılama partisi düzenlenmiş çeşitli ikramlar ve armağanlar verilmiştir.

2011 faaliyetleri

18-24 Mart 2011 Dünya Yaşlılar Haftası Etkinlikleri

22 Mart Salı günü Kartal belediyesi, Türkiye Geropsikiyatri Derneği, Geriatri va Gerontoloji Derneği, ve Özel Huzurevleri Derneği  işbirliği ile Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Yaşlanmak Değil Yaş Almaktır Hayat” Konulu  etkinlikte kısa film Gösterimi ve panel düzenlenmiştir.

23 Mart Çarşamba günü adı geçen dernekler ve Beşiktaş Belediyesi’nin de destekleri ile” Ben Genç Olmanın ne demek olduğunu bilirim, fakat sen; yaşlı olmanın ne olduğunu bilemezsin”  konulu etkinlik ve konferans düzenlenmiştir.  Her iki organizasyona olan katılımın oldukça yüksek olduğu gözlenmiştir.

Alzheimer Vakfı&Adora Huzurevleri İşbirliği
Temmuz ayı itibari ile Adora Huzurevleri (Dragos ve Şenesenevler/Bostancı) ile müşterek çalışma  sözleşmesi yenilenmiş/yapılmış olup, Vakfımızın İsim Hakkının kullandırılması ve Danışmanlık Hizmetlerinide kapsıyacak şekilde, Adora Huzurevleri’nin  İktisadi İşletme ile hizmet işbirliğinde bulunması sağlanmıştır
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Etkinlikleri
21 Eylül Çarşamba günü Beşiktaş Belediyesi ve Vakfımızın işbirliği İle Beşiktaş Evlendirme Dairesinde Alzheimer Hastalığından korunma ve bakımevleri konusunda  panel yapılmıştır.

25 Eylül Pazar günü Adora Huzurevleri  Dragos Şubesinde Huzurevi sakinleri ve hasta yakınları, sağlık personeli, Yönetim kurulu üyelerimizin katılımı ile müzik ve yemekli  moral kazandırıcı bir organizasyonu yapılarak  işbirliğini geliştirici  faaliyetler planlanmıştır.

8.Ulusal Geropsikiyatri Sempozyumu
 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde 8.Ulusal Geropsikiyatri Sempozyumuna  iştirak edilmiştir.
Klasik Müzik Konseri
3 Aralık C.tesi günü Beşiktaş Belediyesi  işbirliği ile  BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ FULYA SANAT’da Cihat AŞKIN&Cana GÜRMEN Klasik müzik konseri icra edilmiş, oldukça geniş bir katılım ile verilen konser akabinde Belediyemiz yetkilileri ve katılımcılar , bu tür organizasyonların  tekrarlanabilmesi için destek vereceklerini ifade etmişlerdir.
2012 ye merhaba
 24 Aralık C.tesi günü ADORA Huzurevleri bünyesindeki DRAGOS Bakım ve Huzurevinde kalan sakinler,yakınları ve personelinin, ayrıca  Yönetim ve  İcra Kurulu yetkilileri ninde katılımları ile  yeni yılı karşılama partisi  düzenlenmiş  moral artırıcı etkinliklerde bulunulmuştur.
Ocak 2012
Vakfımızın, Beşiktaş Belediyesinin işbirliği  ile  Vakıf amaçlarına uygun olarak Alzheimer ve diğer demans türleri konusunda halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve Ulus Yaşam Evine devam eden yaşlı ve yakınları aracılığıyla halka hizmetleri ulaştırmak, duyurmak için, geliştirilmek üzere, planlanan programı Ocak ayı itibariyle başlamıştır
Müzeyyen Senar’ı anma gecesi
7 Şubat 2012 Salı günü Şişli belediyesinin  destekleri ile Müzeyyen Senar’ı anma gecesi için düzenlenen Sibel Can Konseri’nde  Lütfi Kırdar Salonunun tamamı izleyiciler tarafından doldurulmuş  müziğin, sanat ve sanatçının önemi ve bu tür sosyal faaliyetlerin  Alzheimer konusunun işlenmesindeki gerekliliği  teyid edilmiştir.

Alzheimer Vakfı ve İktisadi İşletmesinin ofis nakli
2012 Ocak ayından itibaren Vakıf ve İktisadi İşletmesi, tadilat ve onarımların tamamlanması nihayetinde ofisinin  nakli işlemlerine başlamış,  Şubat ayının ortalarından itibaren Yıldız mah.Asariye Cd. Özlem Ap.No.30 Dai:6 beşiktaş/İST adresinde  faaliyetlerini sürdürmektedir.

18-24 mart yaşlılar haftası
24 Mart C.tesi 14-1600 saatleri arasında SAV(Sabri Artam Vakfı) işbirliği ile OTİM salonunda yaşlı sorunları,dinlenme evlerinin seçilmesi, beslenme ve bakım, kurumsal ve ferdi bakımda yasal sorunlar, çözümleri konularında  konferans  düzenlenmiş ve nihayetinde soru-cevap şeklinde bilgilendirme yapılmıştır.

“Alzheimer” hastalığı  ile ilgili alınacak önlemler, ülkemizde  artan yaşlı nüfus için  bakım sürecinde,  ne tür etkinlik  ve  yatırımların yararlı olacağının, toplumumuzca daha iyi anlaşılabilmesi için icra edilmiş olan faaliyetler, uzman hekimler, sponsorlar, gönüllüler, sağlık personeli, hasta yakınları, yerel yönetimler ve diğer katılımcıların işbirliği ve desteği  ile sağlanabilmektedir.

Teşekkürlerimizle,

Alzheimer Vakfı