2012-2013 Faaliyet Raporu

ALZHEIMER VAKFI 2012-2013 FAALİYET RAPORU

2012 faaliyetleri

Ocak 2012

Vakfımızın, Beşiktaş Belediyesinin işbirliği  ile  Vakıf amaçlarına uygun olarak Alzheimer ve diğer demans türleri konusunda halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve Ulus Yaşam Evine devam eden yaşlı ve yakınları aracılığıyla halka hizmetleri ulaştırmak, duyurmak için, geliştirilmek üzere, planlanan programı Ocak ayı itibariyle başlamıştır

Müzeyyen Senar’ı anma gecesi

7 Şubat 2012 Salı günü Şişli belediyesinin  destekleri ile Müzeyyen Senar’ı anma gecesi için düzenlenen Sibel Can Konseri’nde  Lütfi Kırdar Salonunun tamamı izleyiciler tarafından doldurulmuş  müziğin, sanat ve sanatçının önemi ve bu tür sosyal faaliyetlerin  Alzheimer konusunun işlenmesindeki gerekliliği  teyid edilmiştir.

Alzheimer Vakfı ve İktisadi İşletmesinin ofis nakli

2012 Ocak ayından itibaren Vakıf ve İktisadi İşletmesi, tadilat ve onarımların tamamlanması nihayetinde ofisinin  nakli işlemlerine başlamış,  Şubat ayının ortalarından itibaren Yıldız mah.Asariye Cd. Özlem Ap.No.30 Dai:6 beşiktaş/İST adresinde  faaliyetlerini sürdürmektedir.  

18-24 mart yaşlılar haftası 

24 Mart C.tesi 14-1600 saatleri arasında SAV(Sabri Artam Vakfı) işbirliği ile OTİM salonunda yaşlısorunları,dinlenme evlerinin seçilmesi, beslenme ve bakım, kurumsal ve ferdi bakımda yasal sorunlar, çözümleri konularında  konferans  düzenlenmiş ve nihayetinde soru-cevap şeklinde bilgilendirme yapılmıştır.

11 Mayıs Ulus yaşam Evinde Anneler günü kutlaması ve etkinlikler

Ulus Yaşam ve gündüz bakım evinde bir araya gelen yaşlılarımız ve yakınlarına , uzman doktorlar gözetiminde sağlıklı yaşam  egzersizleri hakkında uygulamalı ve teorik bilgiler  verilmiş gün boyunca sohbet ve etkinlikler icra edilmiştir.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü,haftası etkinlikleri “BİRLİKTE YAŞAMAK”

Adora Huzurevlerinden Dragos Yaşlı Dinlenme ve Bakımevinde bir araya gelen sakinlerimiz yakınları ve sağlık personelimizle, Başkanımız Prof.Dr.Engin EKER’in açılış konuşması ve bilgilendirmelerini müteakip gün boyunca açık hava toplantısı yanında huzurevi sakinlerinin el becerileride sergilenmiştir.

Alzheimer Haftası ULUS YAŞAM EVİ etkinlikleri

Ulus Alzheimer Yaşam evinde yaşlı ve hastalarımızın zihinsel faaliyetlerini aktif tutabilmek amacı ile sohbet toplantıları ve minyatür golf çalışma programı yürütülmüştür.

Alzheimer Haftası ŞİŞLİ Belediye Salonu Konferans

25 Eylül Salı günü Prof.Dr.Engin EKER ve Prof.Dr.Ahmet Turan IŞIK’ın katılımları ile ŞİŞLİ Belediyesi Salonlarında halka açık olarak Alzheimer Bilgilendirme toplantısı ve nihayetinde  soru cevap şeklinde icra edilmiştir

 

Alzheimer Haftası BEYOĞLU Belediyesi Salonu Konferans 

27 Eylül Perşembe günü Kadımehmet Semt Sokağı salonunda halka açık konferans düzenlendi.

SONBAHARI BEKLERKEN

Alzheimer in kişiyi kendisine ve çevresine yabancılaştıran ve çağımızın başedilemez hastalığı olarak,  trajikomik hikayeler ile vurgulayarak canlandırılmış olan tiyatro etkinliğinde 28 Kasım akşamı SADRİ ALIŞIK KÜLTÜR MERKEZİ’nde buluştuk..

ULUS YAŞAM EVİ

28 Aralık Cuma günü Ulus Yaşam evi’nde yeni yılı karşılama partisi düzanlendi.

KONFERANS EYÜP KAYMAKAMLIĞI

23 Ocak 2013 Çarşamba günü 1100 dan itibaren Eyüp Kaymakamlığı salonlarında Prof.Dr.Engin EKER ve Dr. Gülüstü KAPTANOĞLU tarafından Alzheimer konusu işlenmiş, alınacak önlemler, yaşlılık psikiyatrisi, sağlıklı yaşlanmak konularında halka açık konferans, soru cevap şeklinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

SONBAHARI BEKLERKEN” Tiyatro gösterimi

Akatlar Kültür Merkezinde  26 Ocak Cumartesi günü saat 20 30 da “Sonbaharı Beklerken” adlı Vakfımız yararına sergilenen gösteri, kişiyi kendisine ve çevresine yabancılaştıran, çağımızın başedilemez hastalığını, trajikomik hikayeler ile vurgulayarak canlandırmış ve katılımcılar tarafından son derece olumlu tepkiler alınmıştır.

YAŞLILAR HAFTASI

17 Mart Cuma 0830 dan itibaren HaberTürk TV kanalında Prof.Dr.Engin EKER ve Prof.Dr. Ahmet Turan IŞIK  tarafından Hakkı Devrim ve Ayla Algan’ın da katılımları ile Yaşlılık ve Alzheimer hastalığında beslenme ve psikolojik destek konularında sohbet programı yapıldı.

21 Mart Perşembe 1300-1400 saatleri arasında “beyin sağlığımızı nasıl koruruz” konulu konferans Vakıf başkanımız Prof.Dr.Engin EKER  tarafından Beşiktaş evlendirme Dairesinde oldukça geniş bir katılım ile icra edilmiştir.

Prof.Dr.Engin EKER tarafından ”Yaşlılık Psikolojisi ve Psikopatolojisi ” konusunda 22 Mart Cuma  10 30 dan itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesinde ve 25 Nisan Perşembe günü İstanbul Maltepe Üniversitesinde eğitim  verilmiştir.

25 Nisan günü Maltepe üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ve öğretim üyelerine Yaşlılarda Depresyon ve Alzheimer hastalığı ile ilgili konferans verildi.

9 mayıs günü Şişli Lions ile Karaköy Lions, Makedonya da Üsküp Gazi Baba Lions Kulübü ile ortaklaşa yaptığı çalışmada Lions ve öğretim üyelerine Alzheimer İle ilgili Konferans verildi.

2012 yılı kasım ayında şişli belediyesinin desteği ile yönetmenliğini Çağan IRMAK ‘ın yaptığı “unutmak kader değildir “ isimli kamu spotunda Hakkı Devrim ,Ayla Algan, Cahit Berkay, Haldun Dormen,Betül Mardin ücretsiz rol aldılar ve RTÜK onayından sonra otuz adet ulusal yayın yapan televizyon kanalında sekiz ayda yüzlerce defa gösterime girerek vakfımızın yaptığı faaliyetler kamuoyuna aktarılmış oldu.

Her yıl olduğu gibi 2012 yılındada ulusal geriatri kongresine ortak olarak katıldık.

Bu yılki kongre 7-10 kasım tarihlerinde Antalya Kervansaray otelde yapldı ve 400 katılımcı, tebliğlerini vakfımız aracılığı ile bilim dünyasına sunma imkanını buldu.

Geriatri ve geriontoloji derneği ile birlikte yayınlamaka olduğumuz geriatri ve geriatrik neropsikiyatri dergisi merkezini Ankara ya taşıdı ve 2012 yılında 3 sayı çıkardı.