2013-2014 Faaliyet Raporu

ALZHEIMER VAKFI 2013-2014 FAALİYET RAPORU

KONFERANS EYÜP KAYMAKAMLIĞI

23 Ocak 2013 Çarşamba günü 1100 dan itibaren Eyüp Kaymakamlığı salonlarında Prof.Dr.Engin EKER ve Dr. Gülüstü KAPTANOĞLU tarafından Alzheimer konusu işlenmiş, alınacak önlemler, yaşlılık psikiyatrisi, sağlıklı yaşlanmak konularında halka açık konferans, soru cevap şeklinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

SONBAHARI BEKLERKEN” Tiyatro gösterimi

Akatlar Kültür Merkezinde  26 Ocak Cumartesi günü saat 20 30 da “Sonbaharı Beklerken” adlı Vakfımız yararına sergilenen gösteri, kişiyi kendisine ve çevresine yabancılaştıran, çağımızın başedilemez hastalığını, trajikomik hikayeler ile vurgulayarak canlandırmış ve katılımcılar tarafından son derece olumlu tepkiler alınmıştır.

YAŞLILAR HAFTASI

17 Mart Cuma 0830 dan itibaren HaberTürk TV kanalında Prof.Dr.Engin EKER ve Prof.Dr. Ahmet Turan IŞIK  tarafından Hakkı Devrim ve Ayla Algan’ın da katılımları ile Yaşlılık ve Alzheimer hastalığında beslenme ve psikolojik destek konularında sohbet programı yapıldı.

21 Mart Perşembe 1300-1400 saatleri arasında “beyin sağlığımızı nasıl koruruz” konulu konferans Vakıf başkanımız Prof.Dr.Engin EKER  tarafından Beşiktaş evlendirme Dairesinde oldukça geniş bir katılım ile icra edilmiştir.

Prof.Dr.Engin EKER tarafından ”Yaşlılık Psikolojisi ve Psikopatolojisi ” konusunda 22 Mart Cuma  10 30 dan itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesinde ve 25 Nisan günü Maltepe üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ve öğretim üyelerine “Yaşlılarda Depresyon ve Alzheimer hastalığı” ile ilgili konferans verildi.

9 mayıs günü Şişli Lions ile Karaköy Lions, Makedonya da Üsküp Gazi Baba Lions Kulübü ile ortaklaşa yaptığı çalışmada Lions ve öğretim üyelerine Alzheimer İle ilgili Konferans verildi.

21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ

21 Eylül C.tesi 14-1700 saatleri arasında Akatlar Kültür Merkezinde Prof.Dr.Engin EKER ve Uzm.Dr.Gülüstü KAPTANOĞLU tarafından Beşiktaş Belediyesinin de katkıları ile halka açık konferans ve sunumlar soru cevap şeklinde yapılmıştır.

23 EKİM BEŞİKTAŞ KENT KONSEYİ TOPLANTISI

Levent Kültür Merkezinde Beşiktaş Kent Konseyi tarafından icra edilen toplantıda geçmiş dönem çalışmaları paylaşılmış ve  2011-2014 dönemine ilişkin  faaliyetler ile öneriler görüşülmüştür.

7 KASIM LES OTTOMANS HOTEL DEFİLE “MEHMET KÖYMEN”

Couture Sayın Mehmet Köymen’in 7 Kasım gecesi Les Ottomans’da yaptığı  defile ile geniş bir topluluğa vakfımızı tanıtma fırsatını bulduk.

17 KASIM FULYA SANAT MERKEZİ’nde KLASİK MÜZİK KONSERİ (Cihat Aşkın-Cana Gürmen)

Fulya Sanat Merkezi Salonunda 17 Kasım Pazar akşamı saat 20 00 dan itibaren Cihat Aşkın-Piyano ve Cana Gürmen-keman eşliğinde olmak üzere klasik müzik konseri düzenlenmiş olup davetlilerimiz memnun kalmışlardır.

14 Şubat 2014 ALZHEiMER PANELİ/İZMİR
14 Şubat Cuma günü “Sevdiklerinizi Unutmayın, Birlikte Hatırlayalım” sloganıyla düzenlenen panel İzmirlilerle buluştu. Açılış konuşmasının sayın Türkegül Kocaoğlu tarafından yapıladığı panelde, alzheimer hastalığı konusunda genel bilgilerin yanı sıra; bu hastalıktan korunmanın yolları anlatıldı. Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi küçük salonunda saat 14.00’de başlayan ve Alzheimer hastalığı nedir, nasıl önlenir sorularının üzerinde durulduğu; DEÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ile Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Engin Eker’in konuşmacı olarak katıldığı panel halka açık olarak düzenlenmiştir.Panel sonrasında, Hafızalardaki Huzur isimli fotoğraf sergisinin açılış kokteyli düzenlenmiştir. Sergide yer alan Emirali Kokal’ın fotoğrafları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’ndeki yaşlılarımızın gündelik hayatlarından kesitler sunmuştur.
ALZHEiMER KONFERANSI 15 Şubat 2014  EYÜP/İSTANBUL
 Alzheimer Vakfı ve Eyüp Dostları Vakfının ortaklaşa gerçekleştirdiği Çağımızın Sağlık Sorunu “Alzheimer” Konferansı Halit Paşa Cad No:17 D:1, Eyüp Merkez / İstanbul da düzenlenmiştir. Arzu ederseniz www.tipfakultesi.web.tv adresinden  izleyebilirsiniz. 

TÜRK GERİATRİ VE ALZHEiMER VAKFI YAŞAM DURAKLARI İÇİN SANATLA EL ELE

28 Şubat -10 Mart 2014 Resim Sergisi/GALERY MABEYN

Ülke genelinde yaşlı sağlığı ve geriatri konularında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapan Türk Geriatri Vakfı ve   Vakfımız ,  Galeri Mabeyn’in de desteğini alarak “Yaşam Durakları “resim sergisi ile ilk sanat projesini gerçekleştirdi.

Hızla yaşlanan Türkiye’de bilinçli yaş almanın önemini vurgulayan Vakıflar, tasarladıkları bu proje ile aktif teknolojiye adapte olmuş yeni bir anlayış geliştirmeyi ve toplumsal üretkenliği arttırarak yaş almış kişileri hayatın içine daha fazla dâhil etmeyi hedeflemiştir.

ALZHEiMER VAKFI GECESİ 19 Mart Çarşamba

19 Mart gecesi Ritz Carlton İstanbul’da geniş bir davetli katılımı ile Vakıf Gecesi düzenlenerek Vakfımızın tanıtımına katkıda bulunulmuş ve davetlilerimize planlı projelerimize olabilecek destekleri için bilgi sunulmuştur.