2014-2015 Faaliyet Raporu

14 Şubat 2014 ALZHEiMER PANELİ/İZMİR

14 Şubat Cuma günü “Sevdiklerinizi Unutmayın, Birlikte Hatırlayalım” sloganıyla düzenlenen panel İzmirlilerle buluştu. Açılış konuşmasının sayın Türkegül Kocaoğlu tarafından yapıladığı panelde, alzheimer hastalığı konusunda genel bilgilerin yanı sıra; bu hastalıktan korunmanın yolları anlatıldı. Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi küçük salonunda saat 14.00’de başlayan ve Alzheimer hastalığı nedir, nasıl önlenir sorularının üzerinde durulduğu; DEÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ile Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Engin Eker’in konuşmacı olarak katıldığı panel halka açık olarak düzenlenmiştir.

Panel sonrasında, Hafızalardaki Huzur isimli fotoğraf sergisinin açılış kokteyli düzenlenmiştir. Sergide yer alan Emirali Kokal’ın fotoğrafları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’ndeki yaşlılarımızın gündelik hayatlarından kesitler sunmuştur.

ALZHEiMER KONFERANSI 15 Şubat 2014 EYÜP/İSTANBUL

Alzheimer Vakfı ve Eyüp Dostları Vakfının ortaklaşa gerçekleştirdiği Çağımızın Sağlık Sorunu “Alzheimer” Konferansı Halit Paşa Cad No:17 D:1, Eyüp Merkez / İstanbul da düzenlenmiştir. Arzu ederseniz www.tipfakultesi.web.tv adresinden  izleyebilirsiniz.

 

TÜRK GERİATRİ VE ALZHEiMER VAKFI YAŞAM DURAKLARI İÇİN SANATLA EL ELE

28 Şubat -10 Mart 2014 Resim Sergisi/GALERY MABEYN

Ülke genelinde yaşlı sağlığı ve geriatri konularında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapan Türk Geriatri Vakfı ve   Vakfımız , Galeri Mabeyn’in de desteğini alarak “Yaşam Durakları “resim sergisi ile ilk sanat projesini gerçekleştirdi.

Hızla yaşlanan Türkiye’de bilinçli yaş almanın önemini vurgulayan Vakıflar, tasarladıkları bu proje ile aktif teknolojiye adapte olmuş yeni bir anlayış geliştirmeyi ve toplumsal üretkenliği arttırarak yaş almış kişileri hayatın içine daha fazla dâhil etmeyi hedeflemiştir.

ALZHEiMER VAKFI GECESİ 19 Mart Çarşamba

19 Mart gecesi Ritz Carlton İstanbul’da geniş bir davetli katılımı ile Vakıf Gecesi düzenlenerek Vakfımızın tanıtımına katkıda bulunulmuş ve davetlilerimize planlı projelerimize olabilecek destekleri için bilgi sunulmuştur.

BEŞİKTAŞ KENT KONSEYİ SEÇİMLİ OLAGAN GENEL KURULUNA KATILIM 8 Mayıs Perşembe

Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyinin 8 Mayıs Perşembe günü Levent Kültür merkezinde düzenlemiş olduğu Kent Konseyi Seçimli Olagan genel Kurul toplantısına iştirak edildi.

YAŞLI BAKIM MODELLERİNİ DEĞERLENDİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI 26 Haziran/ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da düzenlenen Yaslı Bakım Çalıştay’ına Vakfımızı Temsilen Sn.Murat ŞENGÜL katılmıştır.

BEŞİKTAŞ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ve ENGELLİLER MECLİSİ YÜRÜTME KURULU

3 Temmuz Perşembe

2014-2016 1.Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına katıldık. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedaroğlu yeni dönemde Kent Konseyi ‘nin diğer STK larında katılımları ile daha çok gelişme göstermesi için desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

PERA MÜZESİ’ni ziyaret 19 Agustos Salı

19 Agustos Salı günü, ULUS Yaşam ve Alzheimer etkinlik Evi sakinlerinden bir gurup ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı PERA MÜZESİ’ne ziyarette bulunduk ve eserler hakkında bilgi aldık. Ayrıca müze her ay bu tür faaliyetler için Vakfımıza destek verecek ve sanat atelyelerini de çalışmalar için birlikte değerlendirebileceğiz.

21 Eylül Dünya Alzheimer günü

Sarıyer Belediyesinin katkıları ile Türk Geriatri vakfı ile Vakfımızın ortaklaşa düzenledikleri, “SAĞLIKLI YAŞAMA MERHABA” kahvaltı ve sohbet etkinliği anılan günde 10 00 dan itibaren Korupark ‘ta düzenlendi. Uzman konuşmacıların iştiraki ile katılanlara Alzheimer Hastalığı başta olmak üzere, sağlıklı yaşlanmak için ne gibi önlemler alınması gerektiği ve yaşam kalitesini artırıcı bilgiler verildi. Sohbet ve şenlik havasında yapılan bu etkinlik moral ve motivasyonun önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

22 Eylül Pazartesi saat 14 00 – 17 00 saatleri arasında Bursa Tayyare Kültür Merkezinde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Sağlıklı Yaşlanma, Alzheimer hastalığı tanısı tedavisi, evde bakım konularında Halka açık bir toplantı düzenlendi.

“Sihirli parmaklar” konser FULYA SANAT MERKEZİ

Vakfımızın davetlisi olarak yurdumuza gelen Hintli sanatçı Ganesh Kumar ve Hari Krishnan ile ülkemizden Levent Yıldırım ve Mustafa Olgan eşliğinde 27 Kasım Perşembe akşamı ,saat 20.30 da Beşiktaş Fulya Sanat salonunda konser verildi. Ertesi gün gerçekleştirilen Workshop etkinliğinde Güney Hindistana ait klasik müzikteki perküsyon hecelerinin sesle dile getirilmesi vasıtası ile yapılan müzik terapisi   uygulamasının tanıtılmasına katkıda bulunuldu.

ANKARA 27-28 KASIM ÇALIŞTAYI

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaşlı Bakım çalıştayına Vakfımız temsilen Prof Dr. Bilgen TANELİ katılmışlardır.

PERA MÜZESİ ZİYARETİ

25 Aralık Perşembe günü Etiler ve Ulus yaşam ve Alzheimer etkinlik evi sakinleri ile müze ziyaretini gerçekleştirdik

16 ŞUBAT 2015 ALZHEiMER VAKFI DAYANIŞMA YEMEĞİ

16 Şubat Pazartesi günü Reina da öğlen yemekli toplantı yapılmış, üyelerimiz ve misafirlerimiz planlı proje ve faaliyetler konusunda bilgilendirilmiştir.

BEŞİKTAŞ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ GENEL KURULU

20 Mart Cuma günü Beşiktaş Kent Konseyi Engelliler Meclisinin geçmiş dönem çalışmalarının paylaşıldığı ve gelecek dönem Yürütme Kurulunun belirleneceği Genel Kurul Toplantısına iştirak edildi.

PERA MÜZESİ ZİYARETİ

24 Mart Salı günü Ulus Yaşam Evi sakinleri ile müze ziyaretinden sonra Müze Eğitim Boyama Atelyesinde de çalışmalar yapıldı .

ALZHEiMER HASTALIĞI BAKIM HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI / BURSA

23–25 Nisan tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği halinde, Crown Plaza/Bursa ‘da yapılan Alzheimer Hastalığı ve Bakım Hizmetleri Çalıştay’ına Vakıf Başkanımız Prof.Dr.Engin EKER ve Yönetim Kurulu üyemiz Prof.Dr.Bilgen TANELİ katılmışlardır.

DOĞAL 2015 SAPANCA ZİRVESİ

21 Mayıs 2015 tarihinde sapanca Güral Otel’de başlayan ve 3 gün sürecek “DOĞAL 2015“ zirvesine katılımımız gerçekleşmiş ve başkanımız Prof.Dr.Engin EKER konuşmacı olarak zirvede yer almıştır

ALZHEiMER VAKFI