2015-2016 Faaliyet Raporu

25 Mayıs 2015 Beşiktaş Belediyesi 1.yıl değerlendirme toplantısı

Beşiktaş Four Seasons Otel de saat 14 00 dan itibaren yapılan, belediyecilik faaliyetleri, değerlendirme, sunum ve projelendirme toplantısında bulunduk.

29 Mayıs Cuma Pera Müzesini ziyaret ve eğitim

Adora Alzheimer Vakfı Huzurevi sakinlerinden oluşan bir grup ile Pera müzesine ziyarette bulunuldu ve atelyesinde el sanatları eğitim çalışmaları yapıldı.

30 Mayıs Cumartesi Vakıf Merkezinde Müzikle terapi

Konservatuar eğitmeni ve ünlü Keman Virtuözü Cihat Aşkın tarafından yaşlı ve yakınlarına müziğin tedavi edici özelliği tatbiki olarak gösterildi.

7 Eylül Konferans Beşiktaş Evlendirme dairesi

Beşiktaş Evlendirme Dairesi Salonunda 7 eylül pazartesi günü saat 11 00 dan itibaren halka açık olarak Alzheimerden Korunmak Mümkün mü&Beyin sağlığımız konularında soru cevap seklinde bilgilendirme yapılmıştır. Konuşmacılar Prof.Dr.Engin EKER ve Uzm.Dr.Gülüstü Kaptanoğlu

13 Eylul Silivri belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu konferans

13 Eylül 2015 Pazar günü saat: 11.00’da Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda Alzheimer Vakıf Başkanı Prof. Dr. Engin EKER tarafından “Alzheimer Hastalığında risk faktörleri ve hastalıktan korunma “ konularında halka açık konferans verilmiştir.

Klasik müzik konseri 30 Eylul Çarşamba

Martı Otel Taksim salonunda Cihat Aşkın&Alberto Cesaraccio ve Aşkın Ensemble ile birlikte klasik müzik konseri icra edilmiştir.

2 Ekim Cuma Alzheimer balosu tanıtım toplantısı SORTiE

“Altın kalpler gönüllü yardım oluşumu” nun Vakfımız yararına Sheraton Ankara Otelde düzenleyeceği Alzheimer Gecesi için Sortie restaurant da tanışma ve tanıtım toplantısı yapılarak gece düzenlemesi için bilgi alınmıştır.

12 Ekim 3.Dokuz eylül geriatri günleri Sabancı Kültür Merkezi/ İzmir

Dünya Alzheimer eylül ayı günleri kapsamında Vakfımızın İzmir şubesince 9 eylül üniversitesi işbirliği ile düzenlediği bilimsel program içerisinde, Başkanımız tarafından “Bakıcı Tükenmişliği ve tedavi açısından gelecekten ümitlimiyiz” konularında konferans vermiştir.

26 Ekim Beşiktaş Kent Konseyi Bilgilendirme toplantısı

Beşiktaş Kadın,Engelliler ve Gençlik meclisi nin oluşturulduğu sivil toplum örgütlerinin yıllık olağan bilgilendirme toplantısına katıldık.

26 Ekim-31 Ekim Resim Sergisi

26 ekim pazartesi gününden başlayarak 31 ekim tarihine kadar devam eden sergi, Vakfımız ve Adora yaşlı bakım ve huzurevi işbirliği ile Beşiktaş Belediyesi sergi Salonunda açıldı.

Sanatçı Semra Gürsoy un seramik, ahşap objeler,kağıt ahşap tasarımı ve rolyef çalışmalarının yanı sıra huzurevinde ikamet eden yaşlılarımızın da ürünleri sergilendi.

28 Ekim LIONS 118-T Yönetim çevresi Konferansı

Federasyon üyelerine, başkanımız Prof.Dr.Engin EKER tarafından Lions merkezinde Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirme konferansı verildi ve sohbetler gerçekleştirildi.

19 Kasım 2015 PERA MÜZE’sinde eğitim

Huzurevleri sakinlerinden bir gurup ile Pera müzesinde gezi ve hobi atölyesinde el işi sanatları faaliyetlerinde bulunuldu.

Altın Kalpler Gönüllü Yardım Oluşumu’nun destekleri ile Sheraton Otel Ankara’da Vakfımız yararına1 Aralık 2015 Sheraton Ankara -Gül Balosu

defile ve balo gecesi düzenlenmiş olup oldukça yüksek bir katılım sağlanmış ve gelir elde edilmiştir

5 Ocak 2016 “Ulus Yaşam ve Alzheimer Etkinlik evi” ziyareti

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ulus yaşam Evine ziyarette bulunuldu. Yaşam evi

sakinlerine sağlıklı ve zinde kalabilmek için yapılabilecekler konusunda bilgiler verilerek sohbet toplantısı yapıldı.

17 Şubat 2016 Konferans “Ramada Otel Taksim”

Vakıf Başkanımız Prof.Dr. Engin EKER tarafından “Alzheimer Hastalığının erken yaşta önlenmesi” konulu konferans Taksim Ramada Salonunda verildi.

28 Mart 2016 Konferans Yaşlılar Haftası“Ortaköy Kültür Merkezi”

Ortaköy Afife Jale Kültür merkezi salonunda Prof.Dr.Engin EKER, Uzm Dr. Gülüstü SALUR ve Öğr.Gör.Nilgün ONAT tarafından Alzheimer Belirtileri, Korunma, Yaşlı Hakları, ses nefes kontrolu ve terapi leri konularında sunumlar soru cevap bölümleride dahil olmak üzere yapılmıştır .

31 mart 2016 Pera Müzede Eğitim Faaliyeti

Ulus Yaşam ve Alzheimer Etkinlik evi sakinlerinden bir grup Pera Müzesi atelyesinde el becerileri etkinliğinde bulunmuşlardır.

5 Nisan Dünya Sağlık Günü Konferans “Bahçeşehir Üniversitesi”

Prof.Dr.Engin EKER                           Ruh Sağlığı

Prof.Dr.Fatma ÇELİK                         Besin Çeşitliliği ve Güvenliği

Prof.Dr.Fatma ETİ                               Akılcı Ağrı Kesici Kullanımı

Yrd.Doç Dr. Öznur AKSAKAL           Homeopati Geçmişten Geleceğe Bütüncül Tedavi

Dr.Funda DEMİREL                           Beyin Egzesizleri

Öğr.Gör.Nilgün ONAT                       Nefes ve Ses Terapisi, nefes teknikleri

konularında sunumlar yapılmış ve katılımcılar ile uygulamalı ve soru cevap şeklinde yürütülmüştür.

Alzheimer Vakfının Logosu değiştirilmiş olup ayrıca  Ofis tadilatı (arka balkonun kapatılması) yapılarak toplantı ve eğitim odası olarak kullanılmaya uygun bir mekan inşa edilmiştir.

Adora Yaşlı Bakım Merkezleri ile işbirliğimiz , sürekli gelir getirici mahiyette devam etmektedir.,

Saygılarımızla

Alzheimer Vakfı